Index Capital

Wat is indexbeleggen?

Een definitie

Indexbeleggen is beleggen via zogenaamde trackers, beter bekend als ETF’s (exchange traded funds). Een ETF is in essentie een beleggingsfonds waarbij u investeert in een verzameling van aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen. Het primaire doel van een ETF is om een specifieke index zo goed mogelijk te repliceren. In eenvoudige termen: een ETF kan gezien worden als een vorm van passief beleggen.

Waarom kiezen voor indexbeleggen?

 • Kostenefficiëntie: Minder kosten dan traditioneel beleggen.
 • Diversificatie: Een brede spreiding van uw investeringen.
 • Liquiditeit: Dagelijkse handel mogelijk.
 • Beperkt risico: Minder volatiliteit door brede spreiding.
 • Potentieel hoger rendement: Vaak betere resultaten dan actief beheerde fondsen.

Benieuwd wat indexbeleggen is en hoe dat werkt?

Indexbeleggen: meer rendement, minder risico

Bij indexbeleggen bespaart u fors op kosten, zoals we hierboven ook hebben benoemd. Allerlei dure “professionals” die op basis van voorspellingen de beurs proberen te verslaan, zijn namelijk overbodig. Mede daardoor is het rendement van indexbeleggen hoger dan bij actief beleggen. Daarnaast biedt indexbeleggen de best denkbare spreiding van uw beleggingen. Dit vermindert het risico in uw beleggingsportefeuille. Ook ontloopt u de risico’s die actieve beleggers (moeten) nemen om te proberen het – heel af en toe – beter te doen dan de index.

Passief beleggen is niet passief

Hoewel indexbeleggen ook wel passief beleggen wordt genoemd is het dat zeker niet. Een passende beleggingsportefeuille met trackers opbouwen en onderhouden vraagt kennis en aandacht. Er zijn duizenden trackers, die verschillen in risico’s, kosten en onderliggende waarde en dat aantal groeit nog dagelijks. Er soms komen er indextrackers beschikbaar die ondoorzichtig en daardoor risicovol zijn. Wij fungeren hierbij als uw actieve en alerte poortwachter.

Het Index Capital Selectieproces©: indexbeleggen is een specialisme

Ook banken bieden u tegenwoordig, zij het schoorvoetend, indexbeleggingen aan, als één van de commerciële smaken die ze op de plank hebben liggen. Terwijl veel financiële instellingen indexbeleggen als slechts één van hun vele diensten aanbieden, beschouwen wij het als onze specialiteit. We analyseren continu de markt en kiezen de ETF’s met de beste waarde voor onze klanten. Ons unieke Index Capital Selectieproces© zorgt ervoor dat we alleen de beste opties voor u selecteren. Het Index Capital Selectieproces © bevat maar liefst ca. 50 variabelen op basis van waarvan wij een aantal excellente trackers voor u selecteren. Anders gezegd: Index Capital scheidt voor u het kaf van het koren.

Meer weten?

Indexbeleggen geeft in meer dan 80 tot 85 procent van de gevallen een beter rendement dan andere vormen van beleggen. Wilt u graag weten wat indexbeleggen is of heeft u vragen over onze diensten? Of wilt u onderzoeken wat indexbeleggen voor uw vermogen kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Paul Kramer

06-24555331 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps