Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen: beleggen via trackers

Met indexbeleggen belegt u via trackers, ook wel exchange traded funds of ETF’s genoemd. Een tracker is een ‘gewoon’ beleggingsfonds, waarbij u belegt in een mandje aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen. De doelstelling van de tracker is om zo nauwkeurig mogelijk een bepaalde index te volgen. Niet meer en niet minder. U zou dus kunnen zeggen dat een tracker een passief beleggingsfonds is. Met indexbeleggen bouwt u met trackers tegen zeer lage kosten een breed gespreide beleggingsportefeuille van ca. 10.000 verschillende bedrijven en obligaties op. Trackers zijn transparant omdat u precies weet waarin belegd wordt. Daarnaast zijn ze dagelijks verhandelbaar.

De voordelen van indexbeleggen

 • lage kosten
 • uitstekende spreiding
 • dagelijks verhandelbaar
 • minder risico
 • hoger rendement
Benieuwd wat indexbeleggen is en hoe dat werkt?

bekijk nu de video

Rendement indexbeleggen

Bij indexbeleggen bespaart u fors op kosten. Mede daardoor is het rendement van indexbeleggen hoger dan bij actief beleggen. Transparantie is één van de kernwaarden van Index Capital. En dat betekent natuurlijk dat we volledig open zijn over de rendementen die wij voor onze cliënten weten te realiseren met indexbeleggen. Klik hier om onze rendementen te bekijken. 

Passief beleggen is niet passief

Hoewel indexbeleggen ook wel passief beleggen wordt genoemd is het dat zeker niet. Een passende beleggingsportefeuille met trackers opbouwen en onderhouden vraagt kennis en aandacht. Er zijn duizenden trackers, die verschillen in risico’s, kosten en onderliggende waarde en dat aantal groeit nog dagelijks. Er soms worden indextrackers gebouwd, die ondoorzichtig en daardoor risicovol zijn. Wij fungeren hierbij als uw actieve en alerte poortwachter.

Het Index Capital Selectieproces©: indexbeleggen is een specialisme

Ook banken bieden u tegenwoordig, zij het schoorvoetend, indexbeleggingen aan, als één van de commerciële smaken die ze op de plank hebben liggen. In onze optiek is indexbeleggen echter een specialisme. Het is zogezegd onze kernactiviteit. We scannen voortdurend de markt en selecteren uit het forse aanbod steeds die trackers met de laagste kosten, de beste spreiding en de minste risico’s. Het Index Capital Selectieproces © bevat maar liefst ca. 50 variabelen op basis  waarvan wij een aantal excellente trackers voor u selecteren. Anders gezegd: Index Capital scheidt voor u het kaf van het koren.

Meer weten over indexbeleggen?

Indexbeleggen geeft in meer dan 80 tot 85 procent van de gevallen een beter rendement dan andere vormen van beleggen. Wilt u graag weten wat indexbeleggen is of heeft u vragen over onze dienstverlening? Of wilt u onderzoeken wat indexbeleggen voor uw vermogen kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer over "Indexbeleggen" :

 1. Wat is indexbeleggen?
 2. Beginnen met beleggen
 3. Experts over indexbeleggen
 4. Feiten en Cijfers
 5. Het effect van kosten...
 6. Veiligheid
 7. Kan ik het ook gewoon zelf?

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook 's avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!
Neem direct contact op

contact_met_index_capital

Hans Dubbeldam
+31-628332190
hans@indexcapital.nl

of stuur een bericht

Contactgegevens

contact_met_index_capital

Index Capital Vermogensbeheer
Marksingel 2f
4811 NV Breda
076-7676555
info@indexcapital.nl
Waar zullen we elkaar in Nederland ontmoeten?

Foto locatie Breda Breda
(hoofdkantoor)
Marksingel 2f
4811 NV Breda
Route in Google Maps
Foto locatie Amsterdam Amsterdam
(bezoekadres)
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Route in Google Maps
Foto locatie Utrecht Utrecht
(bezoekadres)
Oreliuslaan 850
3528 BB Utrecht
Route in Google Maps
Foto locatie Hilversum Hilversum
(bezoekadres)
Koninginneweg 11
1217 KP Hilversum
Route in Google Maps
Foto locatie Maastricht Maastricht
(bezoekadres)
Wim Duisenbergplants. 31
6221 SE Maastricht
Route in Google Maps


Waar zullen we elkaar in België ontmoeten?

Foto locatie Breda Antwerpen
(bezoekadres)
Noorderlaan 147
2030 Antwerpen
Route in Google Maps
Foto locatie Breda Brussel
(bezoekadres)
Avenue Louise 65
1050 Brussel
Route in Google Maps