Kan ik het ook gewoon zelf?

Zeker! Net zo goed als u een aandeel Philips of Ahold op de beurs kunt kopen, kunt u ook een paar indexbeleggingen kopen. Bijvoorbeeld een MSCI Wold indextracker. En toch zijn er drie redenen waarom het wijzer is om een specialist in de arm te nemen.

1. Wij beschermen u tegen uw eigen emoties

U weet dat beurzen altijd op langere termijn stijgen, maar dat af en toe een daling erbij hoort. En toch komt - bij een forse correctie - vaak de emotie angst naar boven. Zeker wanneer u in onrustige beurstijden de krant open slaat en de berichten over de beurs of de economie zijn negatief. De gedachte Kan ik niet beter even uit de beurs stappen? Straks daalt hij nog verder! kruipt dan al snel in uw hoofd. Dit is begrijpelijk en menselijk, maar veelal dramatisch voor uw rendement. Emoties als hebzucht en angst - zo weten we uit veel wetenschappelijk onderzoek - zijn de grootste gevaren voor beleggers. Hierdoor hebben  sommige beleggers wèl een geweldige beleggingservaringen en andere niet of veel minder. Bij Index Capital beleggen we puur rationeel en voorkomen dat u in de bekende valkuilen van beleggen stapt. Onze fee verdient u op deze wijze gemakkelijk en snel terug.

2. Wij beleggen voor u tegen lagere kosten 

Naast gedrag (het vorige punt) zijn kosten heel belangrijk bij beleggen. Index Capital behoort tot de grootste indexbeleggers van Nederland en kan hierdoor voor u zeer kostenefficiënt beleggen. Vaak tegen lagere kosten dan wanneer u zelf belegt. 

3. Indexbeleggen is een vak

Als u zin heeft in een worstenbroodje, dan kunt u deze in principe gewoon zelf maken. U koopt tarwebloem, melk, verse gist, boter, basterdsuiker, zout, een ei, gehakt, paneermeel, zout, nootmuskaat en peper. U pakt een recept en gaat blijmoedig aan de slag. En toch doet u dat hoogstwaarschijnlijk niet. U gaat naar een warme bakker en koopt daar een heerlijk vers worstenbroodje. Waarom? Brood bakken is een vak, een specialisme. Vertaald naar beleggen: er zijn meer dan 10.000 indexbeleggingen in de wereld. De juiste selectie ervan en het vervolgens voortdurend up-to-date houden van een beleggingsportefeuille is ook een ècht vak. Het in de arm nemen van een specialist op het gebied van indexbeleggen levert u gemak èn een hoger rendement op.

Lees meer over "Indexbeleggen" :

  1. Wat is indexbeleggen?
  2. Beginnen met beleggen
  3. Experts over indexbeleggen
  4. Feiten en Cijfers
  5. Het effect van kosten...
  6. Veiligheid
  7. Kan ik het ook gewoon zelf?

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook 's avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!
Neem direct contact op

contact_met_index_capital

Hans Dubbeldam
06 - 28 33 21 90
hans@indexcapital.nl

of stuur een bericht

Contactgegevens

contact_met_index_capital

Index Capital Vermogensbeheer
Marksingel 2f
4811 NV Breda
076-7676555
info@indexcapital.nl
Vestigingen

Foto locatie Breda Breda
(hoofdkantoor)
Marksingel 2f
4811 NV Breda
Route in Google Maps
Foto locatie Amsterdam Amsterdam
(bezoekadres)
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Route in Google Maps
Foto locatie Utrecht Utrecht
(bezoekadres)
Oreliuslaan 850
3528 BB Utrecht
Route in Google Maps
Foto locatie Hilversum Hilversum
(bezoekadres)
Koninginneweg 11
1217 KP Hilversum
Route in Google Maps
Foto locatie Maastricht Maastricht
(bezoekadres)
Wim Duisenbergplants. 31
6221 SE Maastricht
Route in Google Maps