Feiten en Cijfers

Mensen jokken soms, cijfers niet

Actief beleggen met fondsen en individuele aandelen heeft in tegenstelling tot goedkoop beleggen geen toegevoegde waarde. Dat tonen vele tientallen wetenschappelijke onderzoeken en literatuurstudies nadrukkelijk aan. Het is een loterij. Dat klinkt cru, maar zo blijkt het nu eenmaal te zijn.

Goedkoop beleggen op basis van feiten

Door de illusie dat markten te verslaan zijn achter zich te laten, realiseren indexbeleggers in 80% van de situaties meer rendement en minder risico dan cliënten die actief beleggen bij een private bank of vermogensbeheerder, bijvoorbeeld in beleggingsfondsen. Dat is geen onbescheidenheid, maar simpelweg een feit op basis van zowel wetenschappelijke onderzoek als de praktijk. Elke paar maanden komt er nieuw onderzoek voorhanden en de uitkomsten zijn steeds congruent. Wilt u beschikken over recente wetenschappelijke onderzoeken? Laat het ons gerust even weten.

En op basis van gezond verstand

We kunnen ook op basis van simpele logica onderbouwen waarom goedkoop beleggen met indextrackers een beter alternatief is dan actief beleggen. Beleggers kun je verdelen in twee groepen. Actieve beleggers en indexbeleggers. Samen vormen ze de markt. Stel nu eens dat het rendement van de markt (lees: de index) in een jaar 7% bedraagt. Die 7% is het rendement van de indexbeleggers (voor kosten). Dit betekent dat de groep actieve beleggers als groep ook 7% (voor kosten) maken. Als groep kunnen zij niet beter scoren, want de markt stijgt immers met 7%.

Conclusie

Vóór de kosten maken indexbeleggers en actieve beleggers als groep evenveel rendement, namelijk het marktrendement. Maar nà aftrek van de kosten niet. Dan zijn de rendementen wel degelijk anders. Kosten drukken namelijk het marktrendement. En omdat actief beleggen duurder is (feit!) dan indexbeleggen, volgt daaruit dat actieve beleggers na kosten minder overhouden dan indexbeleggers (feit!). Goedkoop beleggen doe je dus met indexbeleggen! Meer weten? Neem contact op.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Paul Kramer

06-24555331 paul@indexcapital.nl

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 info@indexcapital.nl

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Olympisch Stadion 24-28
  1076 DE Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Oreliuslaan 850
  3528 BB Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Hilversum
  Hilversum (bezoekadres)
  Koninginneweg 11
  1217 KP Hilversum

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Maastricht
  Maastricht (bezoekadres)
  Wim Duisenbergplants. 31
  6221 SE Maastricht

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps