Feiten en Cijfers

Mensen jokken soms, cijfers niet

Actief beleggen met fondsen en individuele aandelen heeft in tegenstelling tot goedkoop beleggen geen toegevoegde waarde. Dat tonen vele tientallen wetenschappelijke onderzoeken en literatuurstudies nadrukkelijk aan. Het is een loterij. Dat klinkt cru, maar zo blijkt het nu eenmaal te zijn.

Goedkoop beleggen op basis van feiten

Door de illusie dat markten te verslaan zijn achter zich te laten, realiseren indexbeleggers in 80% van de situaties meer rendement en minder risico dan cliënten die actief beleggen bij een private bank of vermogensbeheerder, bijvoorbeeld in beleggingsfondsen. Dat is geen onbescheidenheid, maar simpelweg een feit op basis van zowel wetenschappelijke onderzoek als de praktijk. Elke paar maanden verschijnt er nieuw onderzoek en de uitkomsten zijn steeds congruent. Wilt u beschikken over recente wetenschappelijke onderzoeken? Laat het ons gerust even weten.

En op basis van gezond verstand

We kunnen ook op basis van simpele logica onderbouwen waarom goedkoop beleggen met indextrackers een beter alternatief is dan actief beleggen. Beleggers kun je verdelen in twee groepen. Actieve beleggers en indexbeleggers. Samen vormen ze de markt. Stel nu eens dat het rendement van de markt (lees: de index) in een jaar 7% bedraagt. Die 7% is het rendement van de indexbeleggers (voor kosten). Dit betekent dat de groep actieve beleggers als groep ook 7% (voor kosten) maken. Als groep kunnen zij niet beter scoren, want de markt stijgt immers met 7%.

Conclusie

Vóór de kosten maken indexbeleggers en actieve beleggers als groep evenveel rendement, namelijk het marktrendement. Maar nà aftrek van de kosten niet. Dan zijn de rendementen wel degelijk anders. Kosten drukken namelijk het marktrendement. En omdat actief beleggen duurder is (feit!) dan indexbeleggen, volgt daaruit dat actieve beleggers na kosten minder overhouden dan indexbeleggers (feit!). Goedkoop beleggen doe je dus met indexbeleggen! Meer weten? Neem dan contact op.

Lees meer over "Indexbeleggen" :

  1. Wat is indexbeleggen?
  2. Beginnen met beleggen
  3. Experts over indexbeleggen
  4. Feiten en Cijfers
  5. Het effect van kosten...
  6. Veiligheid
  7. Kan ik het ook gewoon zelf?

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook 's avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!
Neem direct contact op

contact_met_index_capital

Hans Dubbeldam
+31-628332190
hans@indexcapital.nl

of stuur een bericht

Contactgegevens

contact_met_index_capital

Index Capital Vermogensbeheer
Marksingel 2f
4811 NV Breda
076-7676555
info@indexcapital.nl
Waar zullen we elkaar in Nederland ontmoeten?

Foto locatie Breda Breda
(hoofdkantoor)
Marksingel 2f
4811 NV Breda
Route in Google Maps
Foto locatie Amsterdam Amsterdam
(bezoekadres)
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Route in Google Maps
Foto locatie Utrecht Utrecht
(bezoekadres)
Oreliuslaan 850
3528 BB Utrecht
Route in Google Maps
Foto locatie Hilversum Hilversum
(bezoekadres)
Koninginneweg 11
1217 KP Hilversum
Route in Google Maps
Foto locatie Maastricht Maastricht
(bezoekadres)
Wim Duisenbergplants. 31
6221 SE Maastricht
Route in Google Maps


Waar zullen we elkaar in België ontmoeten?

Foto locatie Breda Antwerpen
(bezoekadres)
Noorderlaan 147
2030 Antwerpen
Route in Google Maps
Foto locatie Breda Brussel
(bezoekadres)
Avenue Louise 65
1050 Brussel
Route in Google Maps