Index Capital

Verantwoord beleggen

“If we change nothing, nothing will change”

Index Capital heeft de intrinsieke keuze gemaakt om de gelden die ons zijn toevertrouwd op een verantwoorde wijze te beleggen.

Ten eerste omdat we ons als vermogensbeheerder – in alle bescheidenheid – mede verantwoordelijk voelen om deze wereld een klein beetje beter te maken. Ten tweede omdat we denken dat het voor het rendement van uw portefeuille van belang is. Thema’s als integere bedrijfsvoering en zorg voor mens en milieu zijn inmiddels uitgegroeid van ‘softe’ thema’s naar belangrijke concurrentiefactoren. Ondernemingen die zich niet inzetten voor een verantwoorde bedrijfsvoering, worden steeds minder aantrekkelijk binnen de kapitaalmarkten en beleggers zijn huiverig om nog in deze bedrijven te beleggen. 

Wat houdt verantwoord indexbeleggen in?

Verantwoord beleggen wordt voor beleggers steeds belangrijker. Maar wat houdt dit begrip precies is? Bij verantwoord indexbeleggen draait het niet alleen om persoonlijk rendement, maar ook wat de investering bijdraagt aan een betere samenleving.

Index Capital belegt in zogenaamde artikel 8 beleggingen. Dit zijn producten die ecologische en/of sociale kenmerken promoot, en waarbij de bedrijven waarin wordt belegd over good governance beschikken. ‘Artikel 8’ is een term uit de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). De SFDR is een Europese verordening en heeft als doel om meer transparantie te bieden over hoe financiële partijen duurzaamheid opnemen in hun beleggingsbeslissingen.  

Indexbeleggen en verantwoord beleggen gaan uitstekend samen. ETF’s en indexfondsen hebben steeds vaker een duurzame insteek. Omdat de vraag naar verantwoord indexbeleggen groeit, groeit ook het aanbod van indexfondsen op dit gebied. Deze fondsen voldoen aan internationale ESG-criteria, waarbij wordt gelet op milieu, samenleving en bestuur (Environment, Social & Governance). Ook vindt u in deze fondsen bedrijven die actief bijdragen aan het verminderen van hun CO2-afdruk. Anderzijds worden bedrijven die niet voldoen aan deze criteria of die zich bezighouden met controversiële activiteiten uitgesloten van deze fondsen.

Meer weten over verantwoord indexbeleggen?

Meer weten over hoe wij duurzaamheid implementeren in onze beleggingen en onderneming?

 • Klik hier voor duurzaam beleggen (algemene informatie).
 • Klik hier voor onze duurzaamheidsverklaring.
 • Klik hier voor pre-contractuele informatie.
 • Klik hier voor ons beloningsbeleid.

Wilt u in een persoonlijk gesprek meer informatie over hoe Index Capital het thema duurzaamheid aanpakt? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Neem gerust contact met ons op. Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Kim Kuijpers

0615160425 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps