Dienstverlening


Index Capital is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Met plezier informeren wij u hierna over welke vormen van vermogensbeheer wij aanbieden en geven wij u inzicht in onze werkwijze en tarieven. Vragen? Opmerkingen? We vernemen ze graag.

Vermogensbeheer

Financiële ontzorging

Vermogensbeheer betekent voor u rust, gemak en de zekerheid dat de specialisten van Index Capital toezien op uw vermogen. Index Capital is uw onafhankelijke vermogensbeheerder. U kunt letterlijk achterover leunen in de zekerheid dat Index Capital uw vermogen zorgvuldig en als een rentmeester beheert. Binnen duidelijke afspraken die we van tevoren hierover maken. Mét alle mogelijkheid tot overleg op elk moment van de dag of van de week. Financieel ontzorgen noemen we dat. Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen.

Duurzaam beleggen

Oog voor mens en milieu

Veel cliënten kiezen voor ‘gewoon’ indexbeleggen: goede, gespreide beleggingsportefeuilles tegen lage kosten. Een aantal cliënten hecht daarnaast tevens waarde aan het begrip duurzaamheid in combinatie met beleggen. Zij willen graag dat hier bij de inrichting van de beleggingen rekening mee wordt gehouden. Index Capital is één van de weinige vermogensbeheerders in Nederland die groen beleggen aanbiedt. Duurzaam indexbeleggen is te vergelijken met ‘gewoon’ indexbeleggen, maar de selectie van de beleggingen is erop gericht om alleen die trackers te selecteren waarvan de onderliggende bedrijven een bijdrage leveren aan het welzijn van mens en aarde. Bent u geïnteresseerd in duurzaam beleggen? Neem vooral contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Werkwijze

Een concreet stappenplan

U overweegt uw vermogen via indexbeleggen te laten groeien? Graag natuurlijk! Maar voor het zover is, zijn er drie stappen te zetten.

Stap 1: inventariseren

De eerste stap is inventariseren hoe uw vermogen en inkomen is opgebouwd, wat u ermee wilt en wat uw mogelijkheden zijn. Wat heeft u nodig als oudedagsvoorziening, wat is ‘over’? Wat zijn dromen waarvan u per se wilt dat ze uitkomen, welke wensen zouden ‘mooi’ zijn om in vervulling te zien gaan? En welke risico's kunt en wilt u nemen? Wij helpen u om deze inventarisatie gemakkelijk te doorlopen. Dit kunt u zelf doen op een moment en locatie dat het u past. Of we doen het samen in een persoonlijk gesprek. Uw wens is leidend.

Stap 2: analyseren en keuzes maken

Beleggen is en blijft het maken van keuzes: welke portefeuille past op dit moment bij uw inkomen, vermogen en doelstellingen? Hoe zit dat in de komende jaren? Index Capital helpt u graag deze vragen te beantwoorden. We maken daarbij gebruik van geavanceerde software die uw financiële situatie helder in beeld brengt. De verschillende scenario’s die dit onderzoek oplevert, presenteren we u in begrijpelijke taal en met duidelijke grafieken. Het resultaat is een beleggingsvoorstel op maat op basis waarvan u gefundeerde beslissingen kunt nemen.

Stap 3: beleggingen inrichten

Vervolgens kiezen wij voor - het zal u niet verbazen - indexbeleggen als dè manier om uw beleggingen in te richten. En natuurlijk informeren wij u vanaf dat moment uitgebreid over de ontwikkeling van uw vermogen.

En dan verder…

Beleggen is een doorlopend en dynamisch proces. Elk jaar bekijken we of u met de gemaakte keuzes nog ‘op koers ligt’ voor de doelen die we bij stap 1 geformuleerd hebben. We bespreken ook met u of uw financiële of persoonlijke situatie inmiddels veranderd is, waardoor u eventueel uw wensen en doelstellingen wilt bijstellen. Voor de zorgvuldigheid doorlopen we daarom de drie stappen opnieuw. Elk jaar weer. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tarieven en TCO

Uw investering

Onze tarieven voor vermogensbeheer behoren tot de allerscherpste in Nederland.

U betaalt aan Index Capital voor het vermogensbeheer een fee van 0,60% per jaar (exclusief btw) over het aan ons toevertrouwde vermogen. Tevens betaalt u een bedrag van € 30 per kwartaal (exclusief btw) als bijdrage in de toezichtskosten. 

Daarnaast betaalt u aan BinckBank depotbank kosten in de vorm van een gestaffelde all-in fee (vrij van btw).

TCO van onze dienstverlening

Index Capital is voorloper op het gebied van Total Cost of Ownership. Dit begrip staat voor het volledig inzichtelijk maken van alle beleggingskosten. Gewoon eerlijk zijn over de kosten die een klant betaalt. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar in de financiële wereld is dit helaas niet het geval. Index Capital is er trots op dat we sinds dag één van ons bestaan volledig transparant zijn over de kosten van onze dienstverlening. 

Via onderstaande button kunt u de totale kosten per beleggingsprofiel berekenen wanneer u in vermogensbeheer belegt bij Index Capital. Vergelijking met andere vermogensbeheerders en banken leert dat de kosten voor vermogensbeheer bij Index Capital fors lager liggen dan gebruikelijk is in onze sector. Dat betekent voor u als belegger meer rendement. Immers, kosten en rendement hangen direct met elkaar samen!

 

Intermediairs

Al vele jaren onderhouden wij goede contacten met financieel planners, family offices, fiscalisten en accountants. Wat we vaak horen van intermediairs is dat onze no nonsense beleggingsaanpak tegen lage kosten erg goed past bij hun cliënten. Hierbij respecteren we nadrukkelijk ieders rol in de onderlinge samenwerking: Index Capital Vermogensbeheer richt zich alleen op het gedegen beleggen van het vermogen van uw cliënt; u bent en blijft leidend in de relatie. 

We hebben speciaal voor u als intermediair een platform laten bouwen waar u snel en eenvoudig de ontwikkelingen in de portefeuilles van uw cliënt kunt volgen. Wanneer meerdere van uw cliënten via ons beleggen, dan heeft u met één inlogcode zicht op al uw beleggende cliënten. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken? Neem dan gerust contact op via info@indexcapital.nl of bel rechtstreeks met Hans Dubbeldam (06-28332190).Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook 's avonds of in het weekend (en nee, dat is echt geen enkel probleem). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!
Neem direct contact op

contact_met_index_capital

Hans Dubbeldam
06 - 28 33 21 90
hans@indexcapital.nl

of stuur een bericht

Contactgegevens

contact_met_index_capital

Index Capital Vermogensbeheer
Marksingel 2f
4811 NV Breda
076-7676555
info@indexcapital.nl
Vestigingen

Foto locatie Breda Breda
(hoofdkantoor)
Marksingel 2f
4811 NV Breda
Route in Google Maps
Foto locatie Amsterdam Amsterdam
(bezoekadres)
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Route in Google Maps
Foto locatie Utrecht Utrecht
(bezoekadres)
Oreliuslaan 850
3528 BB Utrecht
Route in Google Maps
Foto locatie Hilversum Hilversum
(bezoekadres)
Koninginneweg 11
1217 KP Hilversum
Route in Google Maps
Foto locatie Maastricht Maastricht
(bezoekadres)
Wim Duisenbergplants. 31
6221 SE Maastricht
Route in Google Maps