Index Capital

Steeds meer mensen zijn bezorgd over het nieuwe coronavirus nu ook in Nederland de eerste coronagevallen zijn geconstateerd. De onzekerheid wordt over de hele wereld gevoeld en is verontrustend, zowel op menselijk niveau als vanuit het perspectief van hoe de (financiële) markten reageren. Bij Index Capital is het een fundamenteel principe dat markten ontworpen zijn om met onzekerheid om te gaan, waarbij informatie real-time wordt verwerkt naarmate deze beschikbaar komt. We zien dit gebeuren wanneer markten sterk dalen, zoals nu, maar ook wanneer ze stijgen. Dergelijke dalingen kunnen verontrustend zijn voor een belegger, maar ze zijn ook een bewijs dat de markt functioneert zoals we zouden verwachten. Hou het volgende daarom in gedachten als de beurs in een dip zit.

Zonder beweging geen vooruitgang

Het spel van vraag en aanbod op de beurs zorgt altijd voor beweging. Beweging die essentieel is om grote en kleine beleggers te laten investeren. Zelfs bij een neerwaartse beurs zijn er daarom voordelen. Zo herbalanceert Index Capital de beleggingen van haar klanten op maandbasis. Hierdoor koop je in geval van een beursdip begin van de volgende maand dus lager in. 

Op de lange termijn stijgt de koers

In de tijd heeft de beurs altijd een stijgende lijn laten zien. Hou dus vol als er nu sprake is van nervositeit en schommelingen. Het trekt altijd bij èn: vaak veel sneller dan je denkt. Dus ook jouw rendement

Stap niet uit

Slecht plan: uitstappen bij een beursdip. Je verkoop waarschijnlijk tegen een lagere prijs dan je ooit aankocht, waardoor je sowieso verlies maakt. Geef je portefeuille de tijd om te herstellen. Het enige wat je nodig hebt, is tijd en geduld. Èn een goede vermogensbeheerder die de rust en kalmte bewaard als jij dat lastig vindt. Goed beleggen gaat namelijk vooral over gedrag.

Spreiden

Beperk je risico door goed te spreiden in je portefeuille. Het zal namelijk nooit op de gehele linie even slecht gaan. Er zijn altijd sectoren of bedrijven die profiteren van een koersdaling elders. Bij een goed beheerde indexportefeuille is die spreiding natuurlijk gegarandeerd.

Blijf kalm

Volg je portefeuille, maar niet te nauwgezet. Bedenk dat je belegt voor een rendement in de toekomst. Met geld dat je niet direct nodig hebt en dus tegen een stootje moet kunnen. Zolang je geen impulsieve en emotionele beslissingen neemt, komt het op de lange termijn weer goed.

Meer weten over indexbeleggen bij Index Capital? Behoefte aan overleg over je toekomstige portefeuille? Neem contact met ons op.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Paul Kramer

06-24555331 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps