Index Capital

Rust bewaren in turbulente tijden De werking van het menselijke brein is razend interessant. Als gepensioneerd psychiater en hoogleraar heb ik jarenlang onderzocht hoe onze hersenen reageren op emoties en daarmee bewust en nog veel vaker onbewust ons handelen kunnen sturen. In beleggingsoptiek kom je dat natuurlijk ook tegen. Geen mens kan zijn angsten en onzekerheden volledig uitschakelen: het is meer dan logisch om je te laten meeslepen wanneer de beurs je voor bepaalde uitdagingen stelt.

Een bijzonder beleggingsjaar

Zo ook dit jaar. Een jaar met veel uitdagingen voor ons allemaal door de Covid-19 epidemie. In rap tempo trachten we ons zo goed mogelijk aan een onzekere realiteit aan te passen. We moeten rekening houden met elkaar en de maatregelen van de overheid vragen veel van ons. We kunnen qua ontspanning niet altijd meer doen wat we gewend waren. Op beleggingsvlak merk ik ook dat er onzekerheid en onrust is. Zelf heb ik een beheerde indexportefeuille bij Index Capital en een actief belegde portefeuille bij een grootbank. In mijn indexportefuille is er rust: ik investeer maandelijks en ik weet dat mijn beleggingen netjes de index blijven volgen. Soms is dat gunstig en soms niet, maar overall laat mijn rendement een goed gemiddelde zien. In mijn actieve portefeuille voelt dat heel anders: daar sta ik voortdurend voor de keuze om in te spelen op de huidige situatie en na te denken over toekomstscenario’s. In deze tijd van onzekerheid is er weinig richting en lijken mijn adviseurs met hagel te schieten. Ik merk hoe mijn ongeduld het dan soms overneemt, terwijl ik daar toch jarenlang in getraind ben. 

Waarom indexbeleggen beter werkt

Het is heel prettig om via mijn indexportefeuille de kalmte te kunnen bewaren. Mijn adviseur van Index Capital is altijd beschikbaar en hij is dan wel geen psychiater, hij weet me toch gerust te stellen. Dat hij zich kan baseren op wetenschappelijk onderzoek en prima rendementscijfers  helpt natuurlijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat actief beleggen en ‘de markt verslaan’ heel moeilijk is. Zo moeilijk zelfs, dat het merendeel van de actieve beleggers en fondsmanagers niet in staat is om de index te verslaan over een periode van 10 jaar. Indexbeleggen is qua kosten en qua resultaat dan een stuk interessanter! 

Index Capital denkt graag met u mee op het vlak van financiële planning en vermogensbeheer. Kijk op www.indexcapital.nl of maak een persoonlijke afspraak via [email protected] of bel ons 076 76 76 555.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Kim Kuijpers

0615160425 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps