Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: het verlies van iemand die je lief is. Financieel kan een overlijden soms tot verrassingen leiden. Lees hier hoe Margot omging met het feit dat haar financiële positie opeens heel anders werd na het overlijden van haar ouders.
“Vooropgesteld: ik kom uit een heel normaal gezin. Mijn vader was onderwijzer en mijn moeder apotheker. We kwamen thuis zeker niets tekort, maar ik kan niet zeggen dat ik met veel weelde ben opgegroeid. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd om te sparen wanneer ik iets graag wilde hebben. Verder waren ze sociaal zeer geëngageerd: ze hebben altijd vrijwilligerswerk gedaan en er was iedere week wel iemand die bij ons aanschoof aan tafel.
Mijn ouders zijn helaas een aantal jaren geleden overleden bij een ongeval. Erg verdrietig. Als enig kind voel je je dan ontzettend eenzaam bij het afhandelen van alle zaken. Bij de notaris bleek dat er een aanzienlijke erfenis was. Ik was stomverbaasd. Ineens had ik de beschikking over een voor mij enorme som geld. Geld dat ik niet eens echt nodig had.
Bij mijn toenmalige bank kwam ik nu in aanmerking voor een zogenaamd ‘private banking profiel’. Ik kreeg een eigen adviseur en werd ineens uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten. Maar eigenlijk voelde ik me daar totaal niet prettig bij. Misschien is dat wat ik ook van mijn ouders leerde: doe zinvol werk en loop niet te koop met wat je hebt. Via via kwam ik toen in contact met Index Capital. Hun down-to-earth-benadering sprak me gelijk aan. Ze waren (en zijn) duidelijk en adviseerden me goed over alles wat met indexbeleggen te maken heeft. Ook snappen ze dat ik op een duurzame manier naar de wereld om mij heen kijk. In mijn beleggingsportefeuille houden ze daar rekening mee.
Ik heb tot nu toe geen spijt gehad van mijn overstap. Ik voel me vooral een rijk mens wanneer ik de deur van mijn klaslokaal sluit en een paar leerlingen heb weten te raken met een mooi verhaal. Maar het is natuurlijk een geruststellend idee dat het geld dat mijn ouders me hebben nagelaten goed beheerd wordt”.