Index Capital

Nederlanders zijn een kei in sparen. Sparen is een onderdeel van onze cultuur. Onze kinderen hebben al vroeg een Zilvervloot rekening en aan 70% van de Nederlandse betaalrekeningen zit een spaarrekening gekoppeld. In 2020 spaarden we maar liefst 47 miljard euro. Sparen stond en staat voor velen synoniem voor vermogensopbouw en veiligheid. Wie had ooit kunnen bedenken dat we daar de rekening voor gepresenteerd zouden krijgen? Niemand!

Maar tijden veranderen. Onze spaarrekening groeit niet meer. Sterker nog: door het ontbreken van spaarrente en de aanwezigheid van inflatie wordt uw spaargeld elk jaar minder waard. En niet een beetje. Maar liefst 2% per jaar. Die pijn voelt u niet direct omdat u daar geen factuur van krijgt en het saldo op uw spaarrekening gelijk blijft. Maar sta eens stil bij het feit dat een bedrag van €250.000,- over 10 jaar nog maar een waarde vertegenwoordigt van €200.000,-. Dat bedrag waar u hard voor gewerkt heeft en waar u wellicht nog een mooi doel mee heeft in de toekomst staat letterlijk te verpieteren. Waar we wel een rekening van krijgen is de vermogensbelasting. En dan hebben we het nog niet eens over de negatieve rente die bij veel banken per 1-7 wordt gerekend vanaf €100.000,-. U gaat betalen om uw geld onder te brengen bij een bank… Conclusie: voor een particulier kost sparen bij een vermogen van meer dan €100.000,- minimaal 3% per jaar. En ook zakelijk kom je al gauw uit op 2,5% per jaar.

Maar wat dan… Ik loop al heel wat jaren mee en de opmerking: “ik haal mijn geld wel van de bank en stop het onder mijn matras” heb ik tientallen keren gehoord. Los van de risico’s is dit geen realistische optie. We moeten ons echt bewust worden van het feit dat we steeds meer richting een girale wereld gaan waarin de papieren bankbiljetten naar de achtergrond verdwijnen. Daar kunnen we met zijn allen van alles van vinden maar op sommige veranderingen heb je weinig invloed. Meerdere bankrekeningen openen? Dat kan en lost het probleem van de negatieve rente op. Maar het kost een hoop extra geld (vooral zakelijk), is onoverzichtelijk en de boodschap van de banken is duidelijk: “beste klant, wij zitten niet te wachten op uw spaargeld”. Aflossen op de hypotheek dan? Mooi alternatief. Maar wel met het resultaat dat uw geld letterlijk vast zit en er elke maand nóg meer geld over blijft. En dat surplus gaat natuurlijk weer braaf naar die oude vertrouwde spaarrekening.

Het alternatief beleggen vinden veel mensen eng. Zonder volledig geïnformeerd te zijn bepalen ze al dat beleggen niet bij hen past. Want iedereen kent wel iemand die in het verleden veel geld is verloren. Ook vandaag de dag zijn er beleggingen waar u veel risico mee loopt en veel geld mee kunt verliezen. Maar ook hiervoor geldt: tijden veranderen. Er zijn echt alternatieven die uw vermogen recht doen zonder onnodige risico’s te lopen. En laat dit nou ons specialisme zijn. Laat uw vermogen voor u werken. Of het nu gaat om vermogensbehoud of vermogensgroei: beleggen is een verstandige keuze. Mits u het goed gespreid doet. 

Maak een bewuste keuze over wat te doen met uw vermogen. En die keuze kunt u alleen maken als u alle opties hebt doorlopen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden om op een verstandige, transparante en kostenefficiënte manier uw vermogen te beleggen. Uiteraard geheel vrijblijvend. Een belofte die ik u op voorhand kan doen:

 • Wij zijn geen keihard commercieel bedrijf. We weten dat vertrouwen te voet komt en te paard gaat. Wij adviseren en informeren u. En laten u vervolgens in alle rust nadenken over uw keuze.
 • Wij beloven u geen gouden bergen. Er zijn genoeg mensen teleurgesteld in de financiële sector door beloftes die niet zijn nagekomen. 
 • Wij zijn eerlijk, kijken realistisch naar de markt en we hebben maar 1 pet op. Ons belang is uw belang.

Meer weten? Mail naar [email protected] of bel me op 06-15160425. Doen hoor! Want geld moet veel opleveren, maar geen zorgen.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Dennis de Beer

06-10724767 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps