Index Capital

Graag stellen wij Kim Kuijpers aan u voor. Per 1 mei 2021 heeft Kim het team van Index Capital versterkt. Paul Kramer (directeur/eigenaar) ging met haar in gesprek:

Het vermogen om echt contact te maken…

“Het persoonlijke contact met klanten heb ik zeker gemist de afgelopen tijd. Via beeldbellen kan heel veel, maar juist de verbinding die in een persoonlijk gesprek spontaan ontstaat, is zo belangrijk. In ons werk gaat het over meer dan alleen beleggen. Het gaat vooral over de mens of het bedrijf achter het vermogen en het vinden van een oplossing die past bij zowel de doelen, wensen als de emotie.” Kim Kuijpers, (partner / senior vermogensadviseur). 

Op een zonnige woensdagochtend spreekt Paul Kramer met Kim Kuijpers. Ruim 12 jaar was ze werkzaam als Adviseur Vermogen bij ING in de regio Tilburg. Per 1 mei start ze in het team van Index Capital. Kim is 35 jaar en met haar man Jeroen en hun twee kinderen Vik (6) en Daks (2) woont ze in het centrum van Tilburg. In haar vrije tijd hecht Kim veel waarde aan het optimaal benutten van de tijd met haar gezin en met familie en vrienden. In de praktijk varieert dit van een weekendje weg, een boottocht, lunchen op het terras tot een picknick 100 meter vanaf hun huis. Kim: “Wij vinden het maken van herinneringen enorm belangrijk. We bevinden ons in een mooie positie waarin we onze kinderen veel kunnen bieden. Maar we vinden het ook belangrijk dat zij zich bewust zijn van het feit dat dit niet de standaard is. De uitspraak “Wie goed doet, goed ontmoet” klinkt heel cliché maar in essentie klopt het wel. Wij zijn nuchter en dankbaar voor alle mogelijkheden die we hebben”. Kim en Paul zijn geen onbekenden van elkaar. Zij hebben een aantal jaar intensief samengewerkt in Oisterwijk en Tilburg en weten daarom als geen ander wat ze aan elkaar hebben. 

Bewuste overstap

Kim: “Ik was klaar voor een overstap en heb deze keuze heel bewust gemaakt. Als mens sta ik achter een aantal waarden. Vertrouwen staat op nummer 1: je komt je afspraken na en doet wat je belooft. Daarnaast hecht ik veel waarde aan persoonlijk langdurig contact. In de wereld van de grootbanken zijn er veel kansen en uitdagingen. Ik heb daar jarenlang met veel plezier gewerkt. Maar ik merk ook dat de schaalvergroting, digitalisering en het sluiten van kantoren niet de manier is waarop ik graag met klanten en collega’s omga. Ik wil mijn klanten echt kennen en doen waar ik goed in ben op een manier die zowel past mij bij als bij de behoeften van de klant. En daarnaast is het in een kleinere organisatie makkelijker om als persoon echt verschil te kunnen maken. Als ik morgen een idee heb kan het op hele korte termijn daadwerkelijk gerealiseerd worden.” “Herkenbaar”, zegt Paul Kramer, die in het verleden ook werkzaam was bij een grootbank en eenzelfde bewuste overstap maakte. “Steeds meer partijen laten het relatiemodel los en ruilen het in voor een hit-and-run-model. De klant wordt binnengehaald en vervolgens in de keten doorgeschoven van relatiemanager naar relatiemanager.” “Klopt”, vult Kim aan. “Ondertussen legt zo’n klant alles op tafel, maar moet zijn verhaal telkens opnieuw vertellen. Ik bouw liever aan een vertrouwensband voor de lange termijn.” 

Lange termijn relatie

Paul: “Bij Index Capital gaan we ervan uit dat we een nieuwe relatie houden tot aan ons eigen pensioen en zelfs nog langer. En dus heb je intensief contact. Ook op momenten dat het lastig is in iemands’ persoonlijke leven of als de beurs even tegen zit. Stress of paniek bij een tegenvallende beurs is uiterst menselijk en heel normaal. Het is ons vak dit steeds goed uit te leggen aan onze klanten en hen te overtuigen geen rare sprongen te maken. Belegd blijven en de markt z’n werk laten doen. We weten dat het grootste gevaar voor een succesvolle beleggingsstrategie het niet kunnen beteugelen van de emoties is. We houden ons niet bezig met het voorspellen van de beurs. Dat is een groot verschil met wat veel grootbanken doen. Daar heb je toch te maken met actief beheerde portefeuilles, waarbij het verslaan van de markt centraal staat. Wij zijn van mening dat dat niet kan. Met een uitstekende spreiding, lage kosten en het kiezen van de juiste trackers bereik je veel meer.”

Toen de Corona-crisis vorig jaar begon hebben we gelijk gebeld met al onze relaties. Veel mensen waren bang voor een grote dip. Het is onze taak om daar open en eerlijk met iedereen over te praten. Niemand is overigens uitgestapt. Gelukkig maar, want onze indexportefeuilles hebben het prima gedaan, ondanks de crisis.”

“Duidelijk communiceren. Mensen behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Daarmee bouw je een goede relatie op”, aldus Kim. “In deze wereld is goed contact essentieel. Mensen willen weten aan wie ze hun vermogen toevertrouwen. Bij de keuze van een vermogensbeheerder gaat het naast een goed verhaal ook om gevoel. Ze kiezen ook voor een persoon en laten de vertrouwensrelatie dan groeien. Natuurlijk kende ik Index Capital al en toen ik besloot om over te stappen naar een werkplek die meer in lijn is met mijn persoonlijke waarden, was de verbinding snel gelegd.” 

Groei Index Capital

Paul: “Wij waren op dat moment op zoek naar uitbreiding van ons team. Ondanks Corona zien we namelijk juist een grote groei van ons klantenbestand en daarmee ook het vermogen waar we ons verantwoordelijk voor voelen. Daarnaast zorgt het winnen van de Gouden Stier in de categorie Beste Vermogensbeheerder van Nederland nog steeds voor veel nieuwe relaties. En dus breiden we ons team graag uit. Een nieuwe collega moet absoluut matchen met ons bedrijfs-DNA. Wij staan voor continuïteit en voor de heldere no-nonsens aanpak. We zochten vanzelfsprekend een deskundig persoon én iemand die een oprechte persoonlijke klik kan maken met mensen en niet sec een verkooppraatje afdraait. Kim past daar perfect bij.”

Beleggen is voor iedereen

Kim: “Er gaat geen dag voorbij zonder financieel nieuws in de media. Artikelen, goedbedoelde “adviezen” of webinars. Ik ben daar deels voorstander van omdat het bewustwording creëert. Mensen gaan nadenken over wat te doen met hun geld. Maar het brengt ook een gevaar met zich mee. Mensen worden uitgedaagd om te gaan speculeren en maken dan onbedoeld al snel keuzes die achteraf niet handig zijn. Doordacht beleggen is wel een absolute aanrader. In de VS zie je dat mensen gemiddeld met 90% van hun vermogen beleggen. In Nederland is dat eerder andersom: hier ligt het zwaartepunt nog steeds bij de spaarrekening.” “En dat levert uiteraard niets op,” zegt Paul. “Sterker nog: mensen leveren veel te veel in op die manier. Beleggen levert op de lange termijn veel meer op. En de risico’s kun je goed indekken via indexbeleggen”. Kim: “Klopt! De mindset mag anders: beleggen is voor iedereen. Ik vind het mooi aan Index Capital dat we dat toegankelijker maken. Ook voor bijvoorbeeld de kinderen van onze relaties, ondernemers of jongere beleggers. Het is namelijk geen hogere wiskunde. Indexbeleggen is 1 van de meest transparante en succesvolle manieren van beleggen, zolang je de juiste trackers selecteert. Dat is het model waar Index Capital al jaren in excelleert. Het idee is simpel, maar de uitvoering moet goed zijn!” Paul: “Bij Index Capital hoef ik mensen niet meer te overtuigen om te gaan beleggen. Dat willen ze al. Ze zeggen eerder: vertel me wat indexbeleggen is, waarom de resultaten zo goed zijn en hoe het voor mij kan werken. Dan leggen we graag uit hoe we een vermogen kunnen beschermen en laten groeien. Al naar gelang de wensen en behoeften van de klant.” 

Wij zien u graag weer!

“Met de versoepelingen en vaccinaties hopen we dat we binnenkort weer via persoonlijke gesprekken onze klanten kunnen zien. Dat maakt dat ik mijn werk met zoveel plezier doe. Het is mooi om te praten met mensen over wat hen drijft en te merken waar je kunt meedenken. Ik zie ernaar uit u binnenkort te mogen ontmoeten!” Kim Kuijpers

Wij heten Kim van harte welkom in ons team!

Wilt u weten wat Index Capital voor u kan betekenen?
Neem gerust contact op via 06-15160425 (Kim) of via 06-24555331 (Paul) 

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Dennis de Beer

06-10724767 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps