Index Capital

U weet dat wij als indexbeleggers kiezen voor indexfondsen, feitelijk mandjes met honderden, soms duizenden beleggingen die één-op-één zo nauwkeurig mogelijk de index volgen. Ook als het gaat om het obligatiedeel van onze portefeuilles. Van oudsher kiezen obligatiebeleggers echter ook vaak voor een belegging in individuele obligaties. Bijvoorbeeld een obligatie uitgegeven door één bedrijf, met een vaste looptijd en een vaste coupon (rentevergoeding). Er zijn verschillende voordelen van beleggen in obligaties via een indexfonds in plaats van beleggen in individuele obligaties. Hierna sommen we de drie belangrijkste voor u op:

1. Diversificatie

Een indexfonds met obligaties bevat een breed scala aan obligaties van verschillende instellingen en overheden. En met diverse rentes en looptijden. Dit betekent dat beleggers kunnen profiteren van een betere diversificatie dan wanneer je een beperkt aantal individuele obligaties zouden kopen. Dit biedt flexibiliteit en vermindert risico’s.

2. Liquiditeit

Indexfondsen voor obligaties zijn meestal zeer liquide, waardoor beleggers gemakkelijk en snel kunnen handelen in de markt. Dit in tegenstelling tot individuele obligaties, die soms minder liquide kunnen zijn en moeilijker te verhandelen zijn op de secundaire markt. Een belegging (ook een obligatie) koop je in principe voor de lange termijn. Maar als het nodig is, is het wèl prettig te weten dat je snel kunt handelen.

3. Gemak

Beleggen in obligaties via een indexfonds is veel eenvoudiger dan het kopen en beheren van individuele obligaties. Beleggers hoeven zich geen zorgen te maken over het selecteren van individuele obligaties en het bijhouden van hun portefeuille omdat het indexfonds deze taken voor hen uitvoert.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Kim Kuijpers

0615160425 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps