Index Capital

Bijzondere tijden op de beurs. Hoewel er in de markt veel onzekerheid is als gevolg van de coronacrisis, zien vermogensbeheerders het aantal nieuwe beleggers juist fors toenemen. Door de lage spaarrente waren mensen al op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld. Nu de beurs ook nog eens erg laag staat, willen veel mensen juist starten met beleggen. Een ideaal instapmoment?

Forse schommelingen

Eind februari daalden de aandelenmarkten enorm snel door onzekerheid rondom het coronavirus. Omdat in deze periode ook de olieprijs daalde, raakte de financiële markt verder in een dip. De overheden en centrale banken namen (steun)maatregelen, waarop beleggers vervolgens weer in positieve zin reageerden. Op dit moment ligt het openbare leven grotendeels stil, veel bedrijven hebben het moeilijk en het is onvermijdelijk dat de wereldwijde economie een gigantische klap zal krijgen. Hoe zwaar die recessie zal zijn en hoe lang deze zal duren, kunnen we eigenlijk nog niet inschatten. Wat we wel weten is dat de financiële markt sterk zal blijven schommelen. Elke dag zijn er nieuwe berichten die invloed hebben op de koers. Zekerheid over een ideale timing van uw beleggingen is er dan ook niet. En daarom blijven de kernwaarden van het indexbeleggen prima overeind.

Optimale risicospreiding met continue vermogensopbouw

Bij indexbeleggen belegt u niet in losse aandelen, maar in beursindex-fondsen (een selectie van bedrijven die kenmerkend zijn voor een markt, sector of land). Bij Index Capital doen we dat voor u: in een beheerde portefeuille. Doordat u geen losse aandelen van verschillende bedrijven koopt, betaalt u minder transactiekosten. Ook de beheerkosten van een indexfonds zijn een stuk lager dan die van traditionele fondsen. Bij indexbeleggen bent u minder afhankelijk van de koers van één enkel aandeel. U spreidt uw inleg namelijk over alle aandelen in een bepaalde index. Gaat het met 1 aandeel niet goed, dan vangen andere aandelen in het fonds dat op. Wanneer u ook nog eens zorgt voor spreiding over meerdere beleggingscategorieën – door een combinatie van verschillende indexfondsen – dan is uw risicospreiding nog beter.

Bij indexbeleggen is het ideale instapmoment altijd nu…

Niemand kan voorspellen wat de beurs op korte termijn gaat doen. Weer een tik naar beneden of ste het forse herstel van de laatste weken verder door? Het heeft dus ook geen enkele zin om je daar mee bezig te houden. Het gaat er vooral om dat u belegd bent. Of – als u al belegd bent – dat u belegd blijft. Op de lange termijn zorgt dat voor een prima vermogensgroei. Want ook na deze crisis, zal de beurs weer een stijgende lijn laten zien. Houdt voor ogen waar u geld voor opzij zet op de lange termijn: eerder stoppen met werken, financiële onafhankelijkheid, uw kinderen of het doen van een bijzondere grote aankoop. Samen met u borgen we uw lange termijn doelstellingen. Die zijn namelijk veel belangrijker dan korte termijn koersschommelingen.

Wilt u nu starten met indexbeleggen via Index Capital? Kijk dan op www.indexcapital.nl wat onze dienstverlening voor u kan betekenen. Onze adviseurs kijken graag met u mee naar uw wensen en mogelijkheden.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Kim Kuijpers

0615160425 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps