Index Capital

Het nieuwe normaal…een beladen term in Corona-tijden. Toch passen we ons aan: we werken thuis, zien voorlopig af van veel (vlieg)reizen en zijn ons meer dan ooit bewust van onze gezondheid. De wereld waarin we leven is een kostbaar goed. Bij het nieuwe normaal gaat het juist ook om het bewust omgaan met mens, dier en planeet. Dat zien we ook terug in de beleggingswereld.

Bijdragen aan een betere wereld

Bij ethisch beleggen (ook wel duurzaam beleggen) belegt u in sectoren en bedrijven die direct of indirect bijdragen aan een veilige, groene en sociale samenleving. Het is al geruime tijd in opkomst en is al lang niet meer een exotische variatie in de portefeuille. Waar het ooit begon vanuit charitatieve instellingen en kerken is het vanaf het jaar 2000 ook door institutionele beleggers en beleggingsfondsen omarmd. Duurzame beleggingsfondsen / indexfondsen doen het minstens zo goed als de traditionele fondsen. In een toekomst waarbij we veel meer rekening zullen moeten gaan houden met milieu- en gezondheidsaspecten, verwachten we dat juist bedrijven en sectoren die hier slim op inspelen, goed zullen (blijven) presteren.

Historische kans op verandering

Verschillende wetenschappers bepleitten onlangs dat we nu een historische kans hebben om het leven anders in te richten: met aandacht voor duurzaamheid. Bewust kopen, reizen en compenseren. Doen wat goed voelt. Het hoeft niet perfect; een kleine verandering kan al heel veel verschil maken. Veel mensen willen daarom dat hun beleggingsportefeuille recht doet aan hoe ze naar de wereld kijken. Met behoud van een goed rendement.

Steeds meer beleggers kiezen er inmiddels voor om een deel van hun portefeuille duurzaam in te vullen. Bij Index Capital kan dat uiteraard ook. Via indexfondsen, goed gespreid, voor de lange termijn en met een goed rendement. Geïnteresseerd? Neem contact op via uw eigen adviseur of via [email protected].

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Dennis de Beer

06-10724767 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps