Index Capital

De inflatie is in november opgelopen tot ruim 11%. En inmiddels merken we dat allemaal. Aan de prijzen in de supermarkt. Of de soms meer dan verdubbelde energierekening. En hoewel de ECB de rente een aantal keer verhoogd heeft, is de spaarrente is nog steeds nihil. Wat kun je nog doen om je vermogen te beschermen?

De eerste stap om te gaan beleggen is soms groot. En dat die stap dan toch gezet wordt is een verstandige keuze. Maar beleggen is een reis en geen uitstapje. Op reis gaan zonder enige voorbereiding kan verrassend goed uitpakken. Maar veel vaker eindigt het in een teleurstelling. Of je nu al een vermogen hebt opgebouwd of dit de komende jaren nog wilt gaan doen: maak een gedegen plan. Bepaal voor jezelf welke buffer je wilt aanhouden. Maar zorg er ook voor dat die niet onnodig groeit. Zet je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje. Grote kans dat er elke maand onder de streep een bedrag overblijft waar je geen direct doel mee hebt. 

Bij Index Capital ervaren wij dat veel mensen zich in de gelukkige omstandigheid bevinden dat er meer geld binnenkomt dan er wordt uitgegeven. Het blijkt dat, ondanks het feit dat er een beleggingsrekening is, de meerderheid ervoor kiest om deze overtollige inkomsten toe te voegen aan het spaargeld. Dit zit nou eenmaal in onze cultuur verankerd. En daarmee doen we onszelf echt tekort. Zonder erbij stil te staan scheppen velen van ons maandelijks geld in een bodemloze put. Een put genaamd de spaarrekening. Juist door periodiek te beleggen ga je op de lange termijn een enorm verschil zien.

Voorbeeld:

Je hebt een vrij belegbaar vermogen van €250.000,- en je spaart daarnaast 10 jaar lang elke maand €250,- tegen een rente van, laten we een beetje optimistisch zijn, 0,5%. Na 10 jaar heb je €293.552,- opgebouwd. Hiervan is slechts €13.552,- rendement. Ik benadruk het nogmaals: in 10 jaar. En het totaalbedrag is door inflatie nog zo’n €240.000,- waard. Kortom: je hebt 10 jaar lang braaf een bedrag apart gezet en feitelijk heb je daardoor gezorgd voor een waardevermindering van je vermogen. 

Als je dit vrij belegbaar vermogen van €250.000,- belegt en €250,- elke maand, gedurende 10 jaar, stort op een beleggingsrekening tegen een verwacht rendement van bv. 5% per jaar, dan bouw je een kapitaal op van €445.972,-. Een verschil van €152.420,- t.o.v. sparen. En wat als je horizon nog langer is, zeg 20 jaar. Dan bouw je een kapitaal op van €765.189,-. Daarmee loopt het verschil t.o.v. sparen op tot liefst €425.857,-.

Beurzen zullen altijd blijven bewegen. Maar door het inbouwen van maandelijkse koopmomenten profiteer je hier alleen maar van. Je koopt wanneer de beurzen hoog staan maar ook tijdens momenten waarop het even wat minder gaat. En uiteindelijk word je netjes beloond voor het risico wat je loopt. We leren niet in 1 dag fietsen of zwemmen. Je kunt niet ongetraind een marathon lopen. Daar hoort spierpijn en vermoeidheid bij. Maar als je voldoende traint bereik je resultaat. 

Pak de regie als het over het opbouwen van vermogen gaat. Want je kunt je geld echt voor je laten werken. En je kunt nu het verschil maken voor later. Het enige wat je hoeft te doen is het instellen van een maandelijkse periodieke overboeking. En de rest van het werk doen wij!

Meer weten? Neem contact met mij op, ik help je graag bij het maken van de juiste keuze!

Kim Kuijpers

Partner Index Capital

+31 615160425

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Hans Dubbeldam

06-28332190 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps