Index Capital

Index Capital en Semmie gaan gezamenlijk verder. Dat is een bewuste keuze, omdat beide bedrijven zeer complementair aan elkaar zijn: Index Capital is als vermogensbeheerder sterk in persoonlijk contact en in het bouwen van relaties, Semmie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een innovatief, digitaal platform en de uitbreiding van haar dienstverlening.

Door de samenwerking met Semmie krijgt u straks dan ook de mogelijkheid om per rekening te beleggen in één van de drie verschillende modelportefeuilles die worden aangeboden: elk met een ander uitgangspunt, met andere fondsen en daardoor ook andere fondskosten. We stellen ze alvast graag aan u voor.


1. Semmie Solid
Deze modelportefeuille komt overeen met de portefeuille waar u nu al in bij ons in belegt. De Solid portefeuille is de portefeuille waarbij u belegt (afhankelijk van het gekozen risicoprofiel) in een combinatie van aandelen- en obligatiefondsen. Het doel hierbij is om een marktconform rendement te behalen op de lange termijn. Kort samengevat:

 • De portefeuille bestaat uit een combinatie van aandelen- en obligatiefondsen (afhankelijk van het risicoprofiel);
 • De portefeuille bevat ruim 9.000 posities maar vermijdt bedrijven die zich bezighouden met controversiële activiteiten;
 • De portefeuille heeft een focus op lage fondskosten, een marktconform rendement en is daarbij uitermate geschikt voor de lange termijn belegger.

De fondskosten van de Semmie Solid portefeuille liggen op 0,14%, ongeacht in welk risicoprofiel u belegt. Een overzicht van de totale kosten bij een vermogen van bijvoorbeeld €1.000.000 ziet er daardoor als volgt uit1):

Soorten kostenIndex Capital
50% aandelen / 50% obligaties
Semmie Solid
50% aandelen / 50% obligaties
Kosten die u betaalt aan de vermogensbeheerder:
Beheerfee0,60%0,65%
Bijdrage in toezichtskosten:0,01%0,00%
 0,61%0,65%
   
Kosten die u betaalt aan derden  
Btw0,13%0,00%
All-in fee Saxo Bank0,07%0,00%
 0,20%0,00%
   
Kosten verrekend in de koersen  
Productkosten0,12%0,14%
   
Totale kosten:0,93%0,79%
   
1) Vergelijking is gemaakt bij een 50% aandelen en 50% obligatie risicoprofiel in belegde jaren en bij een belegging in privé. Bij Semmie heet dit risicoprofiel Neutraal, bij Index Capital Matig Defensief.


2. Semmie Smart

Deze modelportefeuille heeft als basis de Solid portefeuille maar wordt aangevuld met vastgoed, private equity en private debt. Dit noemen we private markten. Door te kiezen voor een extra beleggingscategorie en daardoor te investeren in meer posities, sluit deze portefeuille aan bij beleggers die streven naar een bredere spreiding van hun beleggingen en een aantrekkelijke verhouding tussen risico en rendement. Kort samengevat:

 • Focus op brede spreiding van beleggen waarbij extra aandacht wordt geschonken aan de verhouding risico/rendement: door private markten aan een beleggingsportefeuille toe te voegen presteert die portefeuille over het algemeen beter dan wanneer dat niet zou worden gedaan;
 • De portefeuille bestaat uit een combinatie van aandelenfondsen, obligatiefondsen en private markten, waarbij de verhouding verschilt per risicoprofiel. De portefeuille bevat ruim 9.150 posities;
 • De portefeuille vermijdt wel bedrijven die zich bezighouden met controversiële activiteiten.

De fondskosten van de Smart portefeuille liggen tussen de 0,29% en de 0,44%, afhankelijk van het risicoprofiel waarin belegd wordt. Bij een ingelegd vermogen van €1.000.000 komen de totale kosten dan uit op 0,94% (bij een defensief risicoprofiel) en op 1,09% (bij een zeer offensief risicoprofiel).

3. Semmie Sustainable
Met de Sustainable portefeuille investeert u onder andere in bedrijven die een bijdrage willen leveren aan het behalen van de doelen die zijn opgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. Zo investeert u bijvoorbeeld in bedrijven die afvalwater omzetten in schoon drinkwater. Deze portefeuille is dan ook Semmie’s modelportefeuille met de meeste focus op duurzaamheid. De portefeuille bestaat ook uit bedrijven die bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot of een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Maar natuurlijk wordt er ook gestreefd naar het behalen van een aantrekkelijk rendement. In het kort:

 • De portefeuille bestaat uit een combinatie van aandelen- en obligatiefondsen (afhankelijk van het risicoprofiel);
 • Er is een focus op duurzame initiatieven, waarbij het behalen van een mooi rendement ook belangrijk blijft;
 • In de kern wordt er belegd in bedrijven die een bijdrage willen leveren aan het behalen van de doelen die zijn opgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast worden controversiële bedrijven uitgesloten en combineren we dit met de best-in-class benadering, waarbij we enkel beleggen in de 25% best presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid per sector. Daardoor bevat deze portefeuille zo’n 1.800 posities.

De fondskosten van de Sustainable portefeuille zijn 0,27%, waardoor de totale kosten uitkomen, bij een ingelegd vermogen van €1.000.000 uitkomen op 0,92%.


Beleggen op de manier die bij u past
U heeft er bewust voor gekozen om uw vermogen door ons te laten beheren. U verwacht hierbij een marktconform resultaat en uiteraard ook een optimale dienstverlening, en dat is precies waar we, samen met Semmie, naar blijven streven. Omdat uw beleggingsdoelen, duurzaamheidsvoorkeuren en risiconiveaus persoonlijk zijn, is het belangrijk dat u kunt beleggen op de manier die het beste bij u past.

Met drie modelportefeuilles en vier risicoprofielen wordt het aanbod aan manieren waarop u straks kunt beleggen verbreed, maar waarbij de kern van ons beleid fier overeind blijft: passief indexbeleggen voor de lange termijn.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Paul Kramer

06-24555331 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps