Index Capital

Een grote stap met gevolgen. Zo zouden we de keuze om onderdeel te worden van Semmie kunnen omschrijven. Daarbij begrijpen we het dat u vragen heeft. Over deze stap, maar ook over wat komen gaat. We zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Allereerst via dit blogartikel, maar ziet u uw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.


1. Waarom heeft Index Capital voor Semmie gekozen?

De belangrijkste reden waarom Index Capital voor Semmie heeft gekozen is dat we ervan overtuigd zijn dat het samengaan van Index Capital met Semmie u als klant veel gaat brengen. Beide bedrijven zijn namelijk complementair aan elkaar: Index Capital is sterk in persoonlijk contact en in het bouwen van relaties, Semmie is sterk als technologiebedrijf met een eigen platform en app.

Vanaf dag één is de missie van Index Capital geweest: kostenefficiënt indexbeleggen toegankelijk maken voor iedereen. Waarbij we als vermogensbeheerder volledig wegblijven bij de waan van de dag en ons niet laten leiden door voorspellingen en verwachtingen; beurzen en markten zijn namelijk niet te voorspellen. Deze missie en visie op beleggen sluiten goed aan bij de ideeën van Semmie. Onze gezamenlijke beleggingsovertuigingen vormen dan ook een solide basis voor een mooie samenwerking.

2. Blijft de service, zoals ik die gewend was, bestaan?

Jazeker. Het leveren van goede service en persoonlijk contact had altijd al hoge prioriteit, en dat blijft vanzelfsprekend behouden. Het vertrouwde team van Index Capital stapt namelijk ook vrijwel volledig over naar Semmie.

We breiden de service die u als klant ontvangt zelfs uit. Zo kunt u bij Semmie 7 dagen per week, van 08:00 tot 22:00 uur, online aan de klantenservice u vragen stellen. U krijgt dan meteen antwoord van één van onze medewerkers, niet van chatbots. Daarnaast is Semmie ook bereikbaar via de telefoon (020 – 220 3800) of via de e-mail ([email protected]).

3. Wat zijn de verschillen tussen Index Capital en Semmie?

Ondanks dat Semmie en Index Capital in veel opzichten vergelijkbaar zijn, is er een voor de hand liggend verschil. Semmie ziet er anders uit. De nieuwsbrieven, het beleggingsplan en natuurlijk de app hebben de typische Semmie stijl.

Daarnaast zit er een groot verschil in de organisatie. Semmie is onderdeel van Semmie Group en binnen deze organisatie wordt nauw samengewerkt tussen verschillende disciplines, zoals beleggingsexperts, designers en IT developers. Door deze diversiteit onderscheidt Semmie zich van andere vermogensbeheerders: Semmie is namelijk zelf in staat om verbeteringen (voor u als klant) door te voeren en is hiervoor niet afhankelijk van andere partijen.

Ook op het gebied van beleggingen en functionaliteiten voor beleggers zijn er aantal verschillen tussen Semmie en Index Capital. Een overzicht:

VerschilSemmieIndex Capital
Handelsfrequentie:Elke beursdagTwee keer per week
Inzicht via een app?JaNee
Aantal modelportefeuilles:Drie: Solid, Smart en SustainableEén
Stortingsmogelijkheden:Directe bankoverboeking, iDeal, Automatische IncassoDirecte bankoverboeking
Beleggingscategorieën:Aandelenfondsen, obligatiefondsen, private markten*Aandelenfondsen, obligatiefondsen
Type rekeningen:Persoonlijk, kind, kleinkind, zakelijk, lijfrentePersoonlijk, kind, zakelijk
* Private markten vinden we alleen terug in de Semmie Smart portefeuille


Zowel bij Index Capital nu, als Semmie straks, krijgt de veiligheid van uw vermogen de volledige aandacht. Maar de manier waarop verschilt. Momenteel wordt er onderscheid gemaakt tussen het cashgeld dat op uw rekening staat en de beleggingen die u bezit. Het cashgeld dat op uw rekening staat valt onder het depositogarantiestelsel.
Om ervoor te zorgen dat de beleggingen en het geld van klanten beschermd zijn, werkt Semmie met een Stichting. Deze Stichting heet de Stichting Bewaarinstelling Semmie en wordt gebruikt voor het bewaren van het geld en de beleggingen van hun klanten.

Met de Stichting zorgt Semmie ervoor dat wanneer Semmie failliet mocht gaan, de beleggingen en het geld van onze klanten altijd buiten de boedel van Semmie vallen. De Stichting Bewaarinstelling Semmie bewaart het geld en de beleggingen op aparte rekeningen bij een grootbank en hoort bij Semmie, maar staat (juridisch gezien) wel los van Semmie. Dit is een constructie die veel gebruikt wordt in de markt en zorgt voor vermogensscheiding. Om er zeker van te zijn dat Semmie de vermogensscheiding goed heeft ingericht, wordt dit jaarlijks getoetst door een externe accountant. De rapportage die hieruit voortkomt, wordt aangeleverde bij onze toezichthouder, de AFM.

4. Gaan de kosten voor mij wijzigen?

Ja. Als klant van Index Capital betaalt u momenteel1) een beheerfee van 0,60% per jaar over het toevertrouwde vermogen plus €120 per jaar als bijdrage in de toezichtskosten (beiden exclusief btw). Daarnaast betaalt u aan depotbank Saxo Bank kosten in de vorm van een gestaffelde all-in fee (vrij van btw). 

Straks wordt de kostenstructuur simpeler. U gaat namelijk één all-in fee betalen (vrij van btw), die daalt wanneer het toevertrouwde vermogen hoger wordt. Een overzicht 2)

Toevertrouwd vermogen Index Capital Semmie Uw jaarlijkse voordeel 
€250.000 0,88% 0,75% 0,13% 
€500.000 0,85% 0,65% 0,20% 
€1.000.000 0,81% 0,65% 0,16% 

1) Afgezien van eventuele maatwerkafspraken. 
2) Vergelijking is gemaakt bij een zeer offensief risicoprofiel in belegde jaren en bij een belegging in privé. Fondskosten zijn voor een zuivere vergelijking buiten beschouwing gelaten.  

5. Wat is de doelstelling van Semmie?

Omdat iedere belegger verschillend is, vindt Semmie het belangrijk dat iedereen kan beleggen op de manier die het beste bij hem of haar past. Welk doel u ook heeft, hoeveel risico u wilt nemen en waar uw focus ook ligt (duurzaamheid, lage kosten of brede spreiding), met Semmie is het mogelijk om uw vermogen te laten groeien en beheren passend bij uw situatie.

Met drie modelportefeuilles, vier risicoprofielen én een breed productaanbod (beleggen voor uzelf, met uw partner samen, voor uw (klein)kind, zakelijk en voor uw pensioen), kunt u bij Semmie altijd op maat beleggen, zonder dat u daar zelf actief mee bezig hoeft te zijn. En via het digitale platform blijft u altijd op de hoogte van de voortgang. Daarbij geeft Semmie u alle gelegenheid om digitaal zaken te regelen wanneer u wilt, en persoonlijk contact te hebben wanneer gewenst. Ook hier geldt het credo: bij Semmie belegt u op de manier die bij u past.

Hierbij bewaakt Semmie altijd de balans tussen risico en rendement. Het streven is om een marktconform rendement te bewerkstelligen voor de belegger, zonder dat deze daarbij meer risico loopt dan nodig is. 

Om dit te bereiken gebruiken ze verschillende strategieën:

 1. Allereerst besteedt Semmie veel aandacht aan diversificatie, waardoor ze beleggen in een breed scala aan beleggingen, zoals aandelenfondsen en obligatiefondsen en – indien gewenst – private markten. Dit helpt om het risico op koersdalingen te spreiden, omdat men zo niet te afhankelijk wordt van de prestaties van enkele beleggingen.
 2. Een andere belangrijke factor is dat ze altijd rekening houdt met de beleggingshorizon. Beleggen voor de lange termijn is over het algemeen minder risicovol dan beleggen voor de korte termijn. Dit komt omdat er dan meer tijd is om eventuele verliezen te compenseren, en dat de kans op een hoger rendement groter wordt als u langer belegt. Daarom raden we ook altijd aan om voor een langere periode te beleggen, met een minimum van vijf jaar.
 3. Ook houdt Semmie de beheerfee zo laag mogelijk. Want kosten beïnvloeden het rendement negatief. Omdat Semmie gebruik maakt van haar eigen digitale platform – wat makkelijk schaalbaar is – kunnen ze de beheerfee voor hun klanten laag houden.

 Wilt u meer info over Semmie? Neem dan een kijkje op semmie.nl

6. Welke voordelen heeft deze stap voor mij als Index Capital klant?

Door samen met Semmie verder te gaan, kunnen we het zorgvuldige beheer van uw beleggingen – zoals u van ons gewend was – voortzetten. Daarnaast krijgt u toegang tot het digitale platform van Semmie. Ook zal uw inleg sneller belegd worden; Semmie handelt namelijk elke beursdag.

Daarnaast wordt uw beleggingsrekening overgezet naar het Semmie platform en krijgt u toegang tot de Semmie App. In deze gebruiksvriendelijke app volgt u niet alleen de prestaties van uw beleggingen, maar wordt met behulp van economische modellen ook gemonitord in hoeverre u al op weg bent met het behalen van uw beleggingsdoel, en of er eventueel bijgestuurd moet worden.

In de app is het ook mogelijk om meerdere rekeningen te openen, interessante en informatieve artikelen te lezen, een automatische incasso in te stellen en om direct te chatten met een medewerker die al uw vragen meteen beantwoord.

Ook krijgt u meer beleggingsmogelijkheden en kunt straks per rekening kiezen hoe (duurzaam) u wilt beleggen.

7. Wat betekent deze stap voor mij?

Het samengaan van Semmie en Index Capital betekent dat we de service en dienstverlening die we u bieden, kunnen uitbreiden. Zo krijgt u toegang tot het Semmie platform en krijgt u nieuwe beleggingsmogelijkheden. Maar zoals u van ons gewend bent, blijven wij wel altijd persoonlijk voor u klaarstaan. Meer informatie over wat deze stap voor u als klant van Index Capital gaat betekenen volgt in een later stadium.

8. Hoe blijf ik op de hoogte van verdere ontwikkelingen?

Via onze standaard communicatiekanalen zullen we u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Heeft u in de tussentijd vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.

9. Blijft de service zoals ik gewend ben bestaan?

Ja, het leveren van goede service had altijd onze hoogste prioriteit, en dat blijft het houden. Het persoonlijke contact en de informatievoorziening zoals u van ons gewend bent, blijft ook behouden. Zo zijn wij ook als onderdeel van Semmie telefonisch en per e-mail bereikbaar. Stel dan ook gerust al uw vragen aan ons. Zowel onze nieuwe collega’s bij Semmie, als wij zelf, staan voor u klaar.

10. Waar kan ik meer informatie over Semmie vinden?

Meer informatie over Semmie vindt u allereerst op Semmie.nl. Daar is meer informatie te vinden over wie Semmie is en waar Semmie voor staat. Ook kunt u er meer lezen over de beleggingsportefeuilles en kunt u meer inspiratie over beleggen en de financiële wereld opdoen in het Magazine.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Hans Dubbeldam

06-28332190 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps