Index Capital

Beginnen met beleggen

10 inzichten die leiden tot een succesvolle beleggingservaring

Graag delen wij met u een aantal essentiële inzichten wanneer u start met beleggen. Inzichten die wij integraal toepassen in ons beleggingsbeleid. En die – wanneer u cliënt wordt van Index Capital – met zekerheid zullen leiden tot een uitstekende beleggingservaring.

Inzicht 1: beleggen is belangrijk

Er is zoiets als een ‘onzichtbare vijand’, inflatie genaamd. Daarnaast is de rente op spaargeld en deposito’s extreem laag. En speelt fiscaliteit een rol. Beginnen met beleggen betekent risico’s nemen. Maar niet beleggen ook. Want door niet te beleggen weet u zeker dat uw vermogen achteruit gaat.

Inzicht 2: markten zijn efficiënt

Nieuwe informatie wordt in een fractie van een seconde verwerkt in prijzen van effecten, omdat kopers en verkopers de informatie naar waarde schatten en vrijwillig handelstransacties aangaan. Het is dus echt een illusie om te denken dat u of uw onafhankelijke vermogensbeheerder een ‘onjuistheid’ in een koers ‘zien’, die aan miljoenen andere beleggers is voorbij gegaan.

Inzicht 3: markten en beurzen zijn niet te voorspellen

Beginnen met beleggen is niet zomaar iets. Wanneer je start met beleggen is het goed om dit belangrijke uitgangspunt in uw achterhoofd te houden. Ondanks het feit dat uw beleggingsadviseur bij de bank zich elke dag bezig houdt met timing en het doen van voorspellingen zijn de markten en beurzen simpelweg niet te voorspellen. De winnaars van vandaag zijn de verliezers van morgen, en omgekeerd. En het voorspellen wie de winnaars en wie de verliezers zullen zijn, is verspilling van tijd. En mocht een voorspelling een keer uitkomen, dan moet u zich de vraag stellen: is het wijsheid of is het geluk? Ook een kapot horloge geeft immers twee maal per dag de juiste tijd aan.

Inzicht 4: spreiding = risicovermindering

Met een portefeuille bij Index Capital belegt u in maar liefst meer dan 13.000 verschillende onderliggende bedrijven en/of obligaties. Deze excellente spreiding betekent een aantoonbare vermindering van het risico in uw beleggingsportefeuille.

Inzicht 5: timing is onzin

Het gaat bij indexbeleggen niet om ‘markttiming’, maar om de ‘time in the market’. Markttiming is levensgevaarlijk en leidt vaak tot kapitaalvernietiging.

Inzicht 6: beleg voor de lange termijn. En blijf belegd.

Een onderzoek over 30 jaar beleggen wijst uit dat de kans op een negatief rendement op aandelen nihil is wanneer u 12 jaar of langer belegd bent. En blijft. Beurzen zullen op de korte termijn altijd onrustig zijn. Dat is een zekerheid. Net zoals beurzen u op de lange termijn altijd zullen belonen. Blijf daarom weg bij de waan van de dag en begin vandaag nog met indexbeleggen.

Inzicht 7: minder kosten = meer rendement

Actief beleggen gaat gepaard met hoge kosten, indexbeleggen met lage kosten. Kosten en rendement hangen direct met elkaar samen. Bent u benieuwd naar wat kosten op de lange termijn doen met uw vermogen wanneer u begint met beleggen? Neem dan vooral contact met ons op!

Inzicht 8: de financiële sector is een circus

Iedere week komen tientallen ‘kenners’ aan het woord via de TV, de krant en internet. En al die ‘kenners’ proberen te duiden wat er allemaal gebeurt op de financiële markten. Alle nieuwspartijen hebben één overeenkomst: ze zijn onderdeel van de entertainment sector. Ze moeten elke dag met nieuws komen, het liefst met schreeuwende koppen. Goed om te beseffen: gedegen beleggen is iets heel anders dan entertainment.

Inzicht 9: ken jezelf

Eén van de belangrijke nadelen wanneer je start met zelf beleggen, is de invloed die emotie en gebrek aan discipline heeft op de beleggingsbeslissingen. Meestal leidt deze emotie tot kwalitatief verkeerde beleggingsbeslissingen.

Inzicht 10: krijg waar je recht op hebt: marktconform rendement

Er is een groot verschil tussen ‘beleggingsrendement’, het rendement van de markt en ‘beleggersrendement’, het rendement dat u als eindbelegger wordt doorgegeven door uw private bank of onafhankelijke vermogensbeheerder. Het verschil wordt volledig bepaald door gedrag en kosten. Onze doelstelling is om u zo veel als mogelijk geven waar u recht op heeft. En dat is het rendement van de markt.

Contact

Natuurlijk vinden we het fijn om een keer vrijblijvend met u in gesprek te gaan. Neemt u daarom gerust contact met ons op. Dat mag overdag, maar vanzelfsprekend ook ’s avonds of in het weekend (wij vinden werken namelijk leuk). Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar we u kunnen ontvangen. De informatie over onze vestigingen treft u onderaan deze pagina aan. U bent zeer welkom!


Neem direct contact op

Index Capital

Dennis de Beer

06-10724767 [email protected]

of stuur een bericht

  Contactgegevens

  Index Capital

  Index Capital Vermogensbeheer
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  076-7676555 [email protected]

  Vestigingen in Nederland

  Index capital - Vestiging Breda
  Breda (hoofdkantoor)
  Marksingel 2f
  4811 NV Breda

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Amsterdam
  Amsterdam (bezoekadres)
  Burg. Stramanweg 102
  1101 AA Amsterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Rotterdam
  Rotterdam (bezoekadres)
  Westblaak 180
  3012 KN Rotterdam

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Utrecht
  Utrecht (bezoekadres)
  Weg der Verenigde Naties 1
  3527 KT Utrecht

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Den Haag
  Den Haag (bezoekadres)
  Oude Middenweg 17
  2491 AC Den Haag

  Route in Google Maps

  Vestigingen in België

  Index capital - Vestiging Antwerpen
  Antwerpen (bezoekadres)
  Noorderlaan 147
  2030 Antwerpen

  Route in Google Maps
  Index capital - Vestiging Brussel
  Brussel (bezoekadres)
  Avenue Louise 65
  1050 Brussel

  Route in Google Maps