VERMOGENSBEHEERDER VAN HET JAAR INDEX CAPITAL

VERMOGENSBEHEERDER VAN HET JAAR INDEX CAPITAL

Gepubliceerd 24 september 2021

Op 21 september hebben Remco Mattijssen en Paul Kramer namens Index Capital de Gouden Stier voor beste vermogensbeheerder in ontvangst genomen.

De motivatie van de jury van de Gouden Stier hebben wij hieronder weer gegeven. Wil je meer weten over Index Capital vraag dan ons informatiepakket aan.

 

_________________________________________________________________________________

IEX JURYRAPPORT

VERMOGENSBEHEERDER VAN HET JAAR : INDEX CAPITAL 

 

Waar het in het vermogensbeheer in vroeger tijden vooral om klantbeleving ging – hoe chiquer het pand, hoe beter – draait het in de 21e eeuw steeds meer om de basics: degelijk beheer tegen lage kosten. Hoe dat gebeurt en op welke locatie is – zeker in coronatijden – min of meer bijzaak. Wel eisen klanten steeds meer op het gebied van transparantie en, bijvoorbeeld, de duurzame invulling van hun beleggingsportefeuille. 

 

De Bredase vermogensbeheerder Index Capital kan een vinkje zetten bij alle eisen waar een moderne vermogensbeheerder aan moet voldoen. Om te beginnen een no-nonsense beleggingsbeleid, zoals de naam al aangeeft volledig in indexproducten, gebaseerd op het gedachtengoed van John Bogle, de geestelijk vader van het indexfonds. Met dat beleggingsbeleid hield de beheerder begin 2020 de verliezen ten gevolg van de coronacrisis keurig beperkt. Index Capital kan bogen op een prima risico-rendementsverhouding, met kosten die tot de allerlaagste in de markt behoren. 

 

In 2020 slechtte de vermogensbeheerder de barrière van €350 miljoen belegd vermogen en introduceerde zelfs een geheel nieuw online label, gericht op ZZP-ers. Ook werden in 2020 alle portefeuilles volledig verduurzaamd. Oog voor de wensen van de klant, gecombineerd met goede resultaten tegen lage kosten: Index Capital is de terechte Vermogensbeheerder van het Jaar.


Geschreven door
Remco Mattijssen
‘Een klant behandelen zoals je zelf graag wordt behandeld’. Dát is wat Remco Mattijssen (1969) vanzelfsprekend vindt. Het klinkt zo gewoon maar tegenwoordig blijkt het een kunst op zich. De klant ontegenzeggelijk als de allerbelangrijkste schakel in een bedrijf beschouwen is verankerd in de kernwaarden van Index Capital en dat voelt voor hem buitengewoon goed. Remco is mede oprichter- en eigenaar van Index Capital en de online dienstverlener BeCapital. Tevens is hij eindverantwoordelijk voor het gehele beleggingsproces. Remco woont in de binnenstad van Breda, houdt van golfen, padél, mountainbiken, spinning, hardlopen, reizen, kunst, cultuur en goede wijnen.