Onze nieuwe medewerker

Onze nieuwe medewerker

Gepubliceerd 14 juli 2021

Graag stellen wij Dennis de Beer aan u voor. Per 1 juli 2021 heeft Dennis het team van Index Capital versterkt als Partner / Senior Vermogensadviseur.

Dennis de Beer (47 jaar), gelukkig getrouwd met Janneke en vader van dochters Pleun en Madelief. Houdt van de mooie dingen van het leven: lekker eten en drinken (tegenwoordig komt de wijn zelfs uit een klimaatkast), muziek luisteren en beleven, op vakantie naar la Douce France en af en toe een fijne Netflix-serie streamen (‘The Start-Up is een aanrader’). Sport passief langs de lijn op het hockeyveld bij de dochters en doet ’s ochtends voordat de werkdag begint aan crossfit of hardlopen (‘je kunt het maar gehad hebben’). Denkt eraan z’n oude hobby - sleutelen aan oldtimers - weer op te pakken. 

 

‘Van maandag tot vrijdag rijd je in de auto die gewoon altijd start. Op zondag maak je een uitstap met de oldtimer en is het niet erg als je met pech langs de kant staat. Zo is het met beleggen ook: kies voor betrouwbaar en degelijk voor het vermogen waar je straks van wil leven. En maak - als je dat echt wil - een exotisch beleggingsuitje met geld dat je kunt missen.’

 

Het is niet de eerste keer dat Dennis de link met auto’s legt. Misschien wel omdat hij sinds zijn studententijd rondreed met een 2CV (een oude eend) en kluste aan een oude Porsche. Met ruim 40.000 op de teller overleefde de eend een aanrijding niet en de Porsche werd helaas te vroeg verkocht. 

 

Geef mij een auto, een computer, een telefoon en ik ga op pad

Dennis vertelt: Met die oude eend reed ik vroeger ook gewoon naar mijn klanten. Als vermogensbeheerder heb ik namelijk het mooiste werk dat er is, tenminste in mijn ogen. Het leukste onderdeel is die kop koffie drinken bij mensen thuis of bij het bedrijf. Aan de keukentafel praten en vooral luisteren: wat is er belangrijk, waar lig je wakker van, wat maakt je blij? Dat iemand vermogen heeft is vaak een gegeven: maar hoe zorg je dat het vermogen helpt om een leven te hebben zonder zorgen over later? Beleggen is dan één van de opties. Voor mij geeft het hele traject daaromheen, het menselijke stuk, altijd de meeste voldoening. 

 

Kies een betrouwbaar vehikel 

Beleggen lijkt ingewikkeld, maar het is vooral de menselijke emotie die het complex maakt. De kunst van mijn vak is dingen die op het eerste gezicht moeilijk lijken, overzichtelijk en toegankelijk te maken. En met name aandacht te hebben voor wat de mens achter het vermogen beweegt. Wanneer is het spannend, waar zit de angst, wat heb je per maand nodig om de dingen te doen die je wil doen, wat wil je je kinderen meegeven? Als vermogensbeheerder moet je rust geven: je wil niet dat mensen last hebben van het feit dat ze vermogen hebben. En dan geldt wat mij betreft voor beleggen: hoe degelijker en betrouwbaarder hoe beter. Daarom spreekt de beleggingsfilosofie van Index Capital me enorm aan. Geen markttiming, geen spannende exotische opties, maar ultieme transparantie bij het volgen van de markt. En die financiële markt triggert nu veel mensen: ze willen geen negatieve rente meer betalen op hun spaargeld. De grootste uitdaging is de zoektocht naar een gestaag rendement. Dat Index Capital daar onafhankelijk van de grootbanken in opereert, vinden veel mensen prettig. 

 

Niet op de cruise control

Ik leg graag contact met mensen. Ik vind het belangrijk om tijd te hebben voor mijn klanten, flexibel in te kunnen spelen op iemands’ behoeften in plaats van te varen op de cruise control van een grootbank. Ik ben nu 47 en heb inmiddels veel beleggingservaring en een groot netwerk opgebouwd. Ik nam begin dit jaar bewust de tijd om nog één grote overstap te overwegen naar een werkomgeving waar ik 100% achter sta en waar ik mijn tijd ook echt aan mijn klanten kan besteden. Rond die tijd sprak ik Paul Kramer van Index Capital. We hebben regelmatig bij dezelfde werkgever gewerkt, kwamen elkaar steeds weer tegen en hadden een goed contact. Ik gaf hem aan dat ik een overstap overwoog, waarop Paul zei: wij breiden ons team uit en ik zou jou er graag bij zien!

 

Op dat moment maak je zelf de overweging: passen de kernwaarden en de dienstverlening van Index Capital bij mij? En nog belangrijker: heb ik een klik met het team? Je ziet je collega’s immers bijna vaker dan je eigen familie. Ik heb de mensen van Index Capital overigens altijd al met interesse gevolgd en vond het zoveel jaren geleden enorm dapper wat ze deden: weggaan bij een grootbank en het zelf doen. Mét resultaat! Ze wonnen dit jaar niet voor niets de Gouden Stier. Ze groeien hard en dat wordt gezien en gewaardeerd. Dus lang heb ik niet hoeven na te denken: nog één grote overstap en dan graag tot aan mijn pensioen bij deze club! Ik verwacht dat ik fluitend naar mijn werk ga en dat blijf doen. 

 

Overweegt u te starten met indexbeleggen bij Index Capital? Ik denk graag met u mee. Neem gerust contact op via dennis@indexcapital.nl  of 06 – 10 72 47 67 Tot ziens!


Geschreven door
Paul Kramer
Paul Kramer heeft ca. 20 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan 15 jaar als private banker. Heel bewust heeft hij in 2018 de stap gemaakt naar Index Capital als onafhankelijke, èchte indexbelegger. Als gecertificeerd financieel planner begeleidt hij cliënten bij vermogensvraagstukken en het realiseren van doelen. “Want zo simpel is het: beleggen is geen doel op zich, maar een middel om je doelstellingen te realiseren”. Paul is 42 jaar en woont sinds kort in een nieuwe woning in de binnenstad van Den Bosch. Hij houdt van koken en gezellig eten met vrienden en familie. Naast hardlopen is ook reizen een belangrijke hobby.