Duurzaam beleggen: het nieuwe normaal?

Duurzaam beleggen: het nieuwe normaal?
Gepubliceerd 12 juni 2020

Het nieuwe normaal…een beladen term in Corona-tijden. Toch passen we ons aan: we werken thuis, zien voorlopig af van veel (vlieg)reizen en zijn ons meer dan ooit bewust van onze gezondheid. De wereld waarin we leven is een kostbaar goed. Bij het nieuwe normaal gaat het juist ook om het bewust omgaan met mens, dier en planeet. Dat zien we ook terug in de beleggingswereld.

Bijdragen aan een betere wereld

Bij ethisch beleggen (ook wel duurzaam beleggen) belegt u in sectoren en bedrijven die direct of indirect bijdragen aan een veilige, groene en sociale samenleving. Het is al geruime tijd in opkomst en is al lang niet meer een exotische variatie in de portefeuille. Waar het ooit begon vanuit charitatieve instellingen en kerken is het vanaf het jaar 2000 ook door institutionele beleggers en beleggingsfondsen omarmd. Duurzame beleggingsfondsen / indexfondsen doen het minstens zo goed als de traditionele fondsen. In een toekomst waarbij we veel meer rekening zullen moeten gaan houden met milieu- en gezondheidsaspecten, verwachten we dat juist bedrijven en sectoren die hier slim op inspelen, goed zullen (blijven) presteren.

Historische kans op verandering

Verschillende wetenschappers bepleitten onlangs dat we nu een historische kans hebben om het leven anders in te richten: met aandacht voor duurzaamheid. Bewust kopen, reizen en compenseren. Doen wat goed voelt. Het hoeft niet perfect; een kleine verandering kan al heel veel verschil maken. Veel mensen willen daarom dat hun beleggingsportefeuille recht doet aan hoe ze naar de wereld kijken. Met behoud van een goed rendement.

Steeds meer beleggers kiezen er inmiddels voor om een deel van hun portefeuille duurzaam in te vullen. Bij Index Capital kan dat uiteraard ook. Via indexfondsen, goed gespreid, voor de lange termijn en met een goed rendement. Geïnteresseerd? Neem contact op via uw eigen adviseur of via info@indexcapital.nl.
Meer weten of persoonlijk advies?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.