Cliënten vertellen: het familiebedrijf

Cliënten vertellen: het familiebedrijf

Gepubliceerd 14 januari 2020

In dit artikel vertellen Robert en Richard over hun bedrijf en hoe ze hiermee zorgvuldig wilden omgaan naar de toekomst.

"Ons bedrijf is in goede handen. We hebben de overdracht naar de volgende generatie bestuurders natuurlijk zorgvuldig voorbereid. Maar mijn broer en ik zijn als het ware opgegroeid in de zaak. Het loslaten van je vertrouwde rol en daadwerkelijk een stap achteruitzetten, is nog nieuw voor ons. 

We begonnen jaren geleden met z’n tweeën in een ruimte met twee bureaus. Inmiddels hebben we meerdere vestigingen en personeel waar we ons verantwoordelijk voor voelen. Natuurlijk kunnen we ons nu een luxere levensstijl permitteren dan 40 jaar geleden. Dat is prettig, maar als ondernemer moet je altijd attent blijven op risico’s en kansen. Dus ook in de vakantie gaat het werk gewoon door. Je blijft bereikbaar. Niet altijd optimaal voor de rest van het gezin, maar het hoort er nu eenmaal bij als eigenaar.

Qua ‘pensioen’ dachten mijn broer en ik er hetzelfde over: stoppen op een leeftijd waarop we nog gezond genoeg zijn om van het leven te genieten. Ook blijven we graag actief in de zakelijke netwerken, maar kiezen we een rol waarbij we jonge ondernemers kunnen bijstaan. De afgelopen jaren hebben we onderzocht op welke manier we ons bedrijf konden verkopen, zodanig dat ons DNA en de manier waarop we willen omgaan met personeel en klanten gegarandeerd blijft. Dat is gelukt - we staan volledig achter onze keuze – en nu begint het grote loslaten.

Zakelijk gezien blijven we investeren in beloftevolle ontwikkelingen. Verder beleggen we al een aantal jaren naar tevredenheid via Index Capital. We waarderen de duidelijke taal van onze beleggingsspecialist en de korte lijnen. Daarbij is er naast een goed beleggingsbeheer van onze portefeuille, gedegen kennis van financiële planning. In de aanloop naar onze bedrijfsverkoop hebben we daar veel aan gehad".

Bent u DGA? En heeft u behoefte aan advies over uw huidige of toekomstige beleggingsportefeuille? Neem contact op met Index Capital via e-mail of bel ons op 076-7676555. Index Capital werkt landelijk en er is altijd een vestiging in de buurt waar we u kunnen ontvangen.


Geschreven door
Paul Kramer
Paul Kramer heeft ca. 20 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan 15 jaar als private banker. Heel bewust heeft hij in 2018 de stap gemaakt naar Index Capital als onafhankelijke, èchte indexbelegger. Als gecertificeerd financieel planner begeleidt hij cliënten bij vermogensvraagstukken en het realiseren van doelen. “Want zo simpel is het: beleggen is geen doel op zich, maar een middel om je doelstellingen te realiseren”. Paul is 42 jaar en woont sinds kort in een nieuwe woning in de binnenstad van Den Bosch. Hij houdt van koken en gezellig eten met vrienden en familie. Naast hardlopen is ook reizen een belangrijke hobby.