250 mensen op het beleggingsseminar 2019!

250 mensen op het beleggingsseminar 2019!

Gepubliceerd 05 november 2019

Met veel plezier kijken wij terug op het jaarlijkse Index Capital Beleggingsseminar. Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen moesten we dit jaar uitwijken naar het Chassé Theater in Breda. Uiteindelijk hebben 250 gasten (!) het seminar bijgewoond.

Hans Dubbeldam was de eerste spreker, die een aantal ontwikkelingen binnen Index Capital toelichtte, zoals uitbreiding van de dienstverlening en de aankondiging dat Index Capital haar tarieven verder gaat verlagen. Tevens legde Hans voor ongeveer 50 nog niet-cliënten uit wat de belangrijkste principes van indexbeleggen zijn: beurzen en markten zijn onvoorspelbaar, blijf weg bij de waan van de dag (en van timing) en besef dat goed beleggen te maken heeft met 1. gedrag en 2. met kosten. En verder met helemaal niets.

Vervolgens heeft Michel van der List de aanwezigen verteld over de wereld van big data, artificial intelligence en algoritmes. Veel begrippen waar we allemaal van hebben gehoord, maar vaak niet precies weten wat het nou ècht betekent. Aan de hand van vele (soms hilarische) voorbeelden maakte Michel - in het dagelijks leven data scientist bij Interpolis Achmea - ons helder hoezeer ons dagelijks leven nu reeds bepaald wordt door high tech.Tot slot sprak de bekende econoom Mathijs Bouman ons bij over de staat van de wereldwijde economie. Met objectieve data, mooie praktijkvoorbeelden en een dosis humor kwam hij tot de conclusie dat de economie op dit moment zijn uitdagingen kent, maar dat er van een recessiegevaar voorlopig geen sprake is. En zoals altijd sloot het beleggingsseminar af met een uiterst gezellige borrel. Vrijwel iedereen bleef gezellig napraten, onder het genot van een hapje, drankje en aansprekende live muziek. Met dank aan de voortreffelijke ontvangst in het Chassé Theater mogen wij terugkijken op een uiterst plezierig en succesvol seminar! 


Geschreven door
Hans Dubbeldam
Een juist verdienmodel, geen verborgen agenda’s en transparantie. En gewoon doen waarvan je oprecht denkt dat het goed is voor je klant. Voor Hans Dubbeldam (1967) zijn dit geen holle frasen. Voor hem waren dit dé argumenten om de bankwereld te verlaten en Index Capital te starten. Hans woont met zijn vrouw Judith en zoon (Wieger, 16 jaar) in Ulvenhout. Hij houdt van bergwandelen en is dan ook elk jaar in Oostenrijk te vinden. Hij gaat geregeld (maar zoals hij zelf zegt “dat is een rekbaar begrip”) naar de sportschool en het zwembad, om het sporten en om zichzelf in balans te houden. Dat hij ondanks dit alles (nog) niet het figuur heeft van Tom Cruise, heeft alles te maken met het feit dat hij tegelijkertijd enorm kan genieten van het bourgondische leven.